AŞILAMAYA GİDEN YOLDA...




Aşılama yolunda tecrübelerim...

Bizim seruven 26/03/2014 tarihinde basladi ilk asilamamizi bu tarihde yaptirdik. Tabi bundan oncesi de var alti yillik evliyim ilk uc sene bebek istemedik sonra biz istedik bebegimiz gelmedi :( Bir cok tahlillerden ve beklemeden sonra aşilamaya karar verdik. Bizi zorlu bir yol bekliyordu. Aklimizda bir sürü sorular vardi sürekli internetten aşilamayi arastirdim büyük bir heyecanla acaba canim aciyacak mi hersey yolunda gidecek mi derken vakit geldi çattı. Reglimin beşinci günü tedavimiz başladi yumurtalarin uyarilmasi
icin klomen verildi günde iki adet ilaclarimi kullandim doktor reglimin onuncu günü kontrole çağırdı gittik üç adet yumurtam gelişmiş ins bu yumurtalardan biri bize evlat olarak döner :) doktorumuz reglin ondördüncü gününde tekrar gelmemizi söyledi ve gittik yumurtalar istenilen büyüklüğe ulaşmiş catlatma iğnesini yapalim yarin aşilamayi yapariz dedi. Biz iğneyi sabah dokuzda yaptirdik ertesi gun yani reglimin onbeşinci günü çatlatma ignesinin yirmi dokuzuncu saatinde asilamamiz oldu bekleme süreci başladi. Aklimdaki bütün sorular aşilama ile cevabini buldu :)
Aşılamada korkulacak hiç birşey yokmuş basit bir uygulamaymis ve sadece bir kaç dakika sürdü. Rutin muayene olabilen bir bayan için sorun olmaz. Gelelim aşilamam nasil yapildi muayene masasına uzandıktan sonra doktor, vajinaya spekülümü yerleştirdi sonra özel olarak hazırlanmış (yıkanmış) olan spermi bir katater (borucuk) aracılığıyla direkt olarak rahmin içine enjekte etti. Böylece spermlerin döllenmenin oluştuğu tüplere daha kolay ulaşması sağlandı umarim :) . Daha sonra muayene masasinda onbes dakika yatirdilar islem bitti bu kadarmiş. Arkadaslar beklemek aşilama yaptirmaktan zormuş bunu anladim şimdi:( bugün aşilamanin onuncu günündeyim ins güzel sonuçlarıda sizinle paylaşirim ;)

0 yorum on "AŞILAMAYA GİDEN YOLDA..."

Yorum Gönder

 

Anne ve Bebişi Copyright 2008 All Rights Reserved Annelik Duygusu

Bu site kişileri bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır, sağlık hizmeti vermemektedir. Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Her bilginin ziyaretçi tarafından doktoruna danışılarak kontrol edilmesi gereklidir. Bu siteyi ziyaret eden kişiler bu uyarıları kabul etmiş sayılırlar.